Tatar z cukinii

Tatar w wersji wegańskiej

Składniki

  • 200 g cukinii
  • 1 szt. jajko
  • 0,25 g soli
  • suszony czosnek
  • 5 g cebuli
Tatar z cukinii

Przygotowanie

  1. Cukinię obierz przy pomocy temperówki do warzyw lub obieraczki, posól i odczekaj 20 min.
  2. Odsącz wodę z cukinii, dodaj czosnek i drobno posiekaną cebulę.
  3. Oddziel żółtko od białka.
  4. Białko dodaj do cukinii, dokładnie wymieszaj.
  5. Gotową masę umieść w wysmarowanych oliwą foremkach, zrób miejsce na żółtko jak do tatara.
  6. Piecz 10-20 min w temp. 180o
Autor: Magda, Schiever Polska
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone