Sorbet z truskawek

Sorbet truskawkowy to rewelacyjny deser na wakacyjne, upalne dni!

Składniki

  • 800 g truskawek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2-3 łyżki miodu lub syropu z agawy lub ewentualnie cukru pudru
  • Kilka listków mięty do dekoracji
Sorbet z truskawek

Przygotowanie

  1. Umyte truskawki rozdrabniamy blenderem do uzyskania gładkiej masy.
  2. Dodajemy cukier lub miód (syrop z agawy) i mieszamy.
  3. Całość przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin, choć najlepiej  zostawić na całą noc.
  4. Zamrożony,  truskawkowy sorbet możemy podać ozdobiony miętą lub z bitą śmietaną.
Autor: Beata, Ambasador Działu Sery
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone