Sorbet malinowy

Z daktylami i miodem to  idealny wakacyjny, orzeźwiający napój!

Składniki

1 szklanka daktyli lub inne suszone owoce (np. morele) lub 2 łyżki (20g) miodu

200 g malin (świeże lub mrożone)

Sorbet malinowy

Przygotowanie

  1. Daktyle wkładamy do szklanki, zalewamy wrzątkiem lub gorącym mlekiem roślinnym odstawiamy na 2 h lub całą noc.
  2. Maliny i daktyle umieszczamy w blederze i blendujemy na mus.
  3. Wersja z miodem: Maliny mieszamy z miodem za pomocą blendera.
  4. Gotowy sorbet wkładamy na kilkanaście minut do zamrażalnika.
Autor: Magda, Ambasador Zdrowych Nawyków Żywieniowych
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone