Ślimaczki z Almette

Idealna przekąska we francuskim stylu!

Do tego bardzo prosta i szybka gdyż na jej przygotowanie potrzebujesz zaledwie 15 minut.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 opakowania serka Almette
  • 1 pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki dymki
  • Łyżka gęstej śmietany
  • Sól, pieprz do smaku
Ślimaczki z Almette

Przygotowanie

  1. Serek Almette mieszamy z pokrojoną wcześniej cebulką i śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Na rozwinięte ciasto francuskie, które wcześniej chłodzimy w lodówce, zaczynając od dłuższego boku rozprowadzamy równomiernie przygotowaną pastę.
  3. Zwijamy w rulon i kroimy na paseczki ok. 1 – 2 cm.
  4. Ślimaczki pieczemy w nagrzanym na 180 stopni piekarniku ok 30 – 40  min.

 

Autor: Iwona, Ambasador Działu Sery i Tradycji
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone