Idealna przekąska we francuskim stylu!
Do tego bardzo prosta i szybka gdyż na jej przygotowanie potrzebujesz zaledwie 15 minut.
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 opakowania serka Almette
- 1 pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki dymki
- Łyżka gęstej śmietany
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Serek Almette mieszamy z pokrojoną wcześniej cebulką i śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.
- Na rozwinięte ciasto francuskie, które wcześniej chłodzimy w lodówce, zaczynając od dłuższego boku rozprowadzamy równomiernie przygotowaną pastę.
- Zwijamy w rulon i kroimy na paseczki ok. 1 – 2 cm.
- Ślimaczki pieczemy w nagrzanym na 180 stopni piekarniku ok 30 – 40 min.
Autor: Iwona, Ambasador Działu Sery i Tradycji