Sałatka z fasolką szparagową i jajkiem

Idealna sałatka na śniadanie, lunch czy kolację!

Składniki

  • 1 ugotowane jajko
  • 150-200g żółtej fasolki szparagowej
  • 5 młodych ziemniaczków
  • * opcjonalnie garść słonych kaparów

Składniki na musztardowy vinagret:

  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • pół soku z cytryny
  • garść koperku
  • garść natki pietruszki
  • sól, pieprz
Sałatka z fasolką szparagową i jajkiem

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki podsmaż na patelni do zarumienienia w przyprawie do ziemniaków i pokrój w pół.
  2. Ugotowaną żółtą fasolkę pokrój na pół.
  3. Ugotowane jajko kroimy w ćwiartki.
  4. Sos: Koperek oraz natkę pietruszki siekamy i łączymy ze wszystkimi składnikami.
Autor: Amanda, Ambasador Kuchni z Pasją
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone