Rollsy z tortilli

Idealna przekąska na kolację ze znajomymi!

Składniki

  • placki tortilli (można kupić gotowe lub zrobić samemu)
  • mieszanka sałat
  • serek śmietankowy Almette
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • ogórek
  • szynka konserwowa – kilka plastrów
Rollsy z tortilli

Przygotowanie

  1. Placki tortilli smarujemy cienką warstwą serka śmietankowego.
  2. Papryki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w cieniutkie paseczki.
  3. Na posmarowanej serkiem tortilli układamy warstwę sałat, a na nich paseczki papryki, ogórka.
  4. Na wierzchu układamy plasterki szynki.
  5. Całość – ciasno zwijamy w rulon.
  6. Zwinięte tortille kroimy na około 2-3 cm porcje.
Autor: Michał, Ambasador Kuchni z Pasją
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone