Pasta z pieczonej dyni

Pastę podawaj z pieczywem pełnoziarnistym.

Składniki

  • 200 g dynia  (+200 g przyda się na sałatkę do kolacji)
  • 20 g nasiona słonecznika5
  • 0 g pomidory suszone w oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g papryka wędzona
  • szczypta soli i pieprzu
Pasta z pieczonej dyni

Przygotowanie

  1. Dynie obierz i upiecz do miękkości( termoobieg ok. 25 min),
  2. Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni.
  3. Pomidory, czosnek pokrój na mniejsze cząstki.
  4. Wszystkie składniki oraz przyprawy wrzuć do blendera.
  5. Zmiksuj na gładką masę.
Autor: Magda, Schiever Polska
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone