Jajka w pomidorach.
Składniki
- 200 g papryki
- 340 g pomidorów
- 100 g passaty pomidorowej
- 90 g cebula
- 7 g czosnku
- 150 ml wody
- 10 g oliwy
- 5 g natki pietruszki
- 30 g czarnych oliwek
- 2 szt. jajka
- 5 g papryki wędzonej
- 5 g papryki słodkiej
- szczypta soli i pieprzu cayenne
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek pokrój, podsmaż na oliwie.
- Dodaj wodę, pokrojone pomidory, paprykę i passatę.
- Całość dopraw przyprawami. Wymieszaj. Duś pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
- Pod koniec wbij jajka, duś jeszcze 3 minuty.
- Na koniec posyp posiekaną pietruszką oraz połówkami oliwek.
Autor: Magda, Schiever Polska