Paprykowe kaszotto z indykiem

Kasza też jest smaczna!

Składniki

  • 100 g kasza gryczana
  • 400 g pierś z indyka
  • 200 g papryka
  • 70 g cebula
  • 200 g szpinak baby
  • 150 g pieczarki
  • 3 ząbki czosnek
  • 200 g pomidory passata
  • 500 g bulion / woda
  • 30 g oliwa z oliwek
  • pietruszka natka
  • liście szpinaku
  • dodatki: sól, pieprz, papryka ostra, oregano
Paprykowe kaszotto z indykiem

Przygotowanie

  1. Filet z indyka pokrój, dopraw, wymieszaj i podsmaż na oliwie.
  2. Warzywa pokrój i podsmaż na tej samej oliwie co wcześniej.
  3. Do warzyw dodaj kaszę, pietruszkę i bulion lub wodę.
  4. Wymieszaj i duś (ok. 15 min.) do uzyskania miękkości kaszy.
  5. Na koniec posyp szpinakiem.
Autor: Magda, Schiever Polska
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone