Paprykarz z makrelą

Paprykarz z brązowego ryżu z makrelą.

Składniki

  • 100 g ryżu brązowego
  • 100 g wędzonej makreli
  • 70 g mała cebula
  • 50 g mała marchew
  • 50 g małego selera
  • 15 g słodkiej papryki w proszku
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • pieprz i sól do smaku
Paprykarz z makrelą

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
  2. Wszystkie warzywa obierz i zetrzyj na grubych oczkach i dodaj do gotującego się ryżu na ostatnie 5-8 minut gotowania.
  3. Ryż i warzywa dopraw dla ostrości pieprzem oraz papryką w proszku.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy. Wszystko dobrze wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
  5. Oddziel mięso makreli od ości, rozdrobnij je i dodaj do ryżu z warzywami.
  6. Przemieszaj wszystko dokładnie, przykryj folią spożywczą i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.
  7. Serwuj z pełnoziarnistym pieczywem
Autor: Magda, Schiever Polska
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone