Lato to idealna pora na spożywanie owoców w każdej postaci. Ja proponuję smaczne owoce pod kruszonką!
Składniki
- 500 g świeżych owoców (np. jabłka, borówki, maliny, porzeczki, poziomki),
- 6 łyżek miodu,
- 400 g płatków owsianych,
- 20 g soku z cytryny,
- 50 g masła,

Przygotowanie
- Piekarnik nagrzać do 200°C. Wszystkie owoce oczyścić, pozbyć szypułek.
- Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać 3 łyżki miodu.
- Płatki owsiane, miód, sok z cytryny i masło krótko zmiksować w blenderze.
- Powstałą kruszonkę ułożyć na owocach.
- Piec przez 25 min do uzyskania złotego koloru.
Autor: Magda, Ambasador Zdrowych Nawyków Żywieniowych