Makaron noodles w sosie pesto rosso

Lubisz kuchnię azjatycką? Polecamy pyszny, sycący makaron noodles w sosie pesto rosso z kotletem sojowym. Otrzymamy 3 porcje, a 1 porcja wynosi: 449kcal.

Składniki

  • 1 op. kotletów sojowych a’la schabowe (100g)
  • Makaron quick cooking noodles diamond (181g)
  • Pesto rosso (94g)
  • Bułka tarta (1 płaska łyżka 14g)
  • Oliwa z oliwek (1 łyżeczka 5ml)
Makaron noodles w sosie pesto rosso

Przygotowanie

  1. Przygotuj bulion warzywny.
  2. Kotlety moczymy przez 10 minut w wywarze/bulionie warzywnym – dodajemy pieprz.
  3. Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie z oliwek na średnim ogniu do czasu zarumienienia z obu stron.
  4. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  5. Pesto mieszamy z makaronem.

Do smaku można dodać np. sos sriracha mayo, ale jest bardzo kaloryczny. Osobiście dodałam biały i czarny sezam. 💪

Autor: Amanda, Ambasador Kuchni z Pasją
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone