Dyniowo-szpinakowo-jaglane kotleciki

Kotleciki podawaj z sałatką lub bukietem warzyw.

Składniki

  • 100 g kasza jaglana 100 ml (można ugotować więcej przyda się na kolację)
  • 200 g dyni 20 g
  • oliwa extra virgin
  • 150 g szpinaku 150g
  • 15 g cebula 15g1
  • ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • 20 g bułka tarta
  • 30 g oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, curry
Dyniowo-szpinakowo-jaglane kotleciki

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, wystudź i przełóż do miski.
  2. Dynię, cebulę i czosnek zetrzyj na tarce, podsmaż na oliwie, dopraw solą, pieprzem i curry.
  3. Dodaj szpinak.
  4. Warzywa wymieszaj z kaszą, dodaj jajko i bułkę tarta.
  5. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  6. Uformuj kotleciki.
  7. Smaż na oleju (3,5 min jedna strona)
Autor: Magda, Schiever Polska
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone