Dyniowe kakao

Nietuzinkowe kakao, przygotujesz w 15 minut.  I tylko 380 kalorii!

Składniki

  • 250 ml mleka migdałowego
  • 80 g dynia piżmowa
  • 30 g suszone śliwki
  • 15 g nasiona słonecznika
  • 10 g otręby owsiane/gryczane
  • 10 g (1 łyżeczka) kakao
  • szczypta: soli, cynamonu, gałki muszkatołowej, pieprzu cayenne
Dyniowe kakao

Przygotowanie

  1. Dynie obierz, pokrój na mniejsze części i ugotuj do miękkości.
  2. Ugotowaną dynię przełóż do miski.
  3. Dodaj mleko, nasiona słonecznika, otręby, kakao i pozostałe składniki.
  4. Wszystko zblenduj na gładką masę.
  5. Suszone śliwki posiekaj i posyp nimi kakao.
Autor: Magda, Schiever Polska
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone