Domowe naleśniki

Kreatywne, proste i szybkie danie ze składników, które na pewno mamy w domu? Dla wielu z nas wymyślenie takiego posiłku może okazać się dużym wyzwaniem, także my podpowiadamy jak urozmaicić domowe posiłki zwłaszcza gdy w domu są dzieci! Tym razem proponujemy pyszne, domowe naleśniki.

Składniki

  • 3 jaja całe
  • 0,5 litra mleka
  • 500 g mąki
  • 2 łyżki oleju
  • Szczypta soli
Domowe naleśniki

Przygotowanie

1. Mleko, jajka, olej i sól miksujemy mikserem.
2. Przesiewamy mąkę przez sitko i dalej całość miksujemy.
3. Konsystencja ciasta powinna być gęsta jak śmietana.
4. Odstawiamy na ok 10 minut aby mąka odpoczęła.
5. Smażymy na rozgrzanej patelni na nie wielkiej ilości oleju, na złoty kolor.

Naleśniki możemy podać zarówno na słodko (z marmoladą, czekoladą, owocami, posypane cukrem pudrem) lub na słono (nadziewane szpinakiem, mięsem czy serem).

Autor: Michał, Ambasador Kuchni z Pasją
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone