Chłodnik z buraka, ogórka i rzodkiewki

Zupa na upalne, wakacyjne dni! Do tego zdrowa i smaczna!

Składniki

  • 80 g ogórka
  • 4 rzodkiewki
  • 120 g buraków tartych (świeżych ugotowanych lub konserwowych)
  • 450 ml maślanki lub jogurtu naturalnego
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz do smaku
Chłodnik z buraka, ogórka i rzodkiewki

Przygotowanie

  1. Buraka, rzodkiewkę i ogórka zetrzeć na tarce, a koperek posiekać.
  2. Całość zalać maślanką lub jogurtem.
  3. Dodać sól i pieprz wymieszać.
  4. Jajka ugotować na twardo, pokroić w ćwiartki.
  5. Posypać koperkiem.
Autor: Magda, Ambasador Zdrowych Nawyków Żywieniowych
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone