Biszkopt w kremie pistacjowym

Szybki, smaczny deser na każdą okazję!

Składniki

  • 250g mascarpone
  • 200g kremu pistacjowego
  • 120g biszkoptów
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 200 ml wody
  • 2 garści pistacji
  • Dodatkowo: Można dla większego smaku zrobić budyń pistacjowy.
Biszkopt w kremie pistacjowym

Przygotowanie

  1. Orzechy obierz i posiekaj.
  2. Mascarpone wymieszaj z 2 łyżeczkami kremu pistacjowego.
  3. Kawę zalej wodą.
  4. Biszkopty namocz w kawie, ułóż na samym dnie pucharka, a następnie dodaj masę i tak naprzemiennie.
  5. Całość polej kremem pistacjowym i posyp pistacjami.
Autor: Amanda, Ambasador Kuchni z Pasją
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone