Baton owsiano-orzechowy

Smaczny, zdrowy i pożywny!

Składniki

  • 45 g (3 łyżeczki) miód
  • 20 g płatki gryczane
  • 20 g płatki owsiane
  • 30 g orzechy laskowe
  • 20 g orzechy włoskie
  • 10 g rodzynki
Baton owsiano-orzechowy

Przygotowanie

  1. Orzechy upraż na suchej patelni, aż się zarumienią.
  2. Miód podgrzej, delikatnie mieszaj, nie dopuść do przywarcia.
  3. Do płynnego miodu dodaj płatki, orzechy i rodzynki.
  4. Konsystencja powinna być gęsta, jeśli nadal jest płynna dodaj odrobinę płatków.
  5. Lekko schłodzoną masę ugnieć, uformuj i podziel na mniejsze części.
  6. Posyp otrębami.
Autor: Magda, Schiever Polska
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone