Arbuzowa sałatka

Arbuz i mięta to idealne połączenie. Ale jak dodasz sera feta to już yin i yang.

Składniki

  • 4 szklanki pokrojonego w kostkę arbuza (najlepiej bezpestkowego)
  • 1,5 szklanka pokrojonego w kostkę świeżego ogórka
  • 1 szklanka pokrojonej w kostkę fety
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek świeżej mięty
  • kilka liści rukoli

Składniki na sos:

  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Szczypta świeżo zmielonego kolorowego pieprzu

Przygotowanie sosu: wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce.

Arbuzowa sałatka

Przygotowanie

  1. Arbuza, ogórka i fetę, pokroić w kostkę i wymieszać w dużej misce.
  2. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
  3. Miętę drobno posiekać.
  4. Wszystko polać sosem i delikatnie wymieszać.
  5. Udekorować listkami rukoli
Autor: Magda, Ambasador Zdrowych Nawyków Żywieniowych
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone