Krem z dyni

Październik i listopad to dyniowe szaleństwo w sklepach. Polecam, Wam pyszną, rozgrzewającą zupkę dyniową idealną na te jesienne dni.

Składniki

  • 500g obranej dyni
  • 250g ziemniaków
  • 25g masła
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 i 1/2 szklanki bulionu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 pomidor
Krem z dyni

Przygotowanie

  1. Dynię oraz obrane ziemniaki pokroić w kostkę.
  2.  Na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek następnie dodać pokrojone dynię oraz ziemniaki i smażyć ok. 5 min.
  3.  Do podsmażonych warzyw, dodać gorący bulion i gotować o 10 minut.
  4.  Po 10 minutach dodać obrany ze skórki pomidor i gotować jeszcze ok 5. minut do miękkości warzyw.
  5.  Do ugotowanej zawartości należy dodać mleko, całość zmiksować blenderem.
  6.  Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz zjeść.
Autor: Michał, Ambasador Produktu
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone