Sernikobrownie z malinami

Lubisz sernik, ale uwielbiasz też czekoladę i świeże maliny? Z niczego nie trzeba rezygnować bo ja proponuję 3 w 1!

Składniki

Masa serowa:

  • twaróg półtłusty (500g)
  • mascarpone (500g)
  • mąka pszenna (60g-4łyżki)
  • 5 jajek
  • erytrytol ( 150g)
  • wanilia lub aromat (kilka kropel)

Masa czekoladowa tzw. brownie:

  • 5 jajek
  • mąka pszenna ( 250g)
  • masło 82% (200g)
  • gorzka czekolada (400g)
  • cukier puder (130g)
  • do ciasta dodajemy ulubione owoce np. maliny (600g)

Rady:

  1. Ważne, aby produkty były w temperaturze pokojowej.
  2. Polecam, aby ciasto całkowicie wystygło by móc je kroić.
  3. Blaszka 25×35 cm
Sernikobrownie z malinami

Przygotowanie

MASA CZEKOLADOWA BROWNIE:

  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej – niech delikatnie przestygnie.
  2. Do miski wsypujemy cukier puder i dodajemy miękkie masło – miksujemy.
  3. Następnie całe jajka oraz mąkę – miksujemy do połączenia się składników.

MASA SEROWA:

  1. Do miski dodajemy mascarpone oraz twaróg – miksujemy.
  2. Następnie dodajemy całe jajka, mąkę i cukier – miksujemy do połączenia się składników.

SKŁADANIE:

  1. Dno blaszki najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Wlewamy masę brownie, następnie dodajemy masę serową i na sam koniec posypujemy owocami..
  3. Mieszamy patyczkiem by masy delikatnie się połączyły.
  4. Pieczemy w 170°C przez 1 godzinę i 20 minut, grzałka góra-dół bez termoobiegu.

Smacznego!

Autor: Amanda, Ambasador Kuchni z Pasją
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone