Deser z bananów i herbatników

Prosty i szybki deser na drugie śniadanie lub podwieczorek z dużą zawartością biała. Idealne dla aktywnych!

Składniki

Składniki na 4 porcje:

  • 2 banany (192g)
  • skyr naturalny (150g)
  • 16 szt. herbatników (93g)
  • 2 łyżki jogurtu śmietankowego b/l (30g)
  • 2 łyżeczki erytrytolu (10g)
  • 1 łyżka nutlove choco hazelnut (15g)

Do smaku: garść malin

Deser z bananów i herbatników

Przygotowanie

  1. Herbatniki rozgnieść rękoma lub przełożyć do miksera, aby je zmiksować.
  2. Skyr wymieszać z jogurtem i erytrytolem.
  3. Banany rozgnieść widelcem.

Składanie:

  1. Na samo dno pucharków dajemy dwie łyżeczki herbatników.
  2. Następnie dwie łyżeczki rozgniecionego banana.
  3. Na banany dodajemy dwie łyżeczki jogurtu.
  4. Czynność powtarzamy od nowa jeszcze jeden raz.

Na samą górę dajemy do smaku nutlove oraz garść malin.

Autor: Amanda, Ambasador Kuchni z Pasją
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone