Lubisz kuchnię azjatycką? Polecamy pyszny, sycący makaron noodles w sosie pesto rosso z kotletem sojowym. Otrzymamy 3 porcje, a 1 porcja wynosi: 449kcal.
Składniki
- 1 op. kotletów sojowych a’la schabowe (100g)
- Makaron quick cooking noodles diamond (181g)
- Pesto rosso (94g)
- Bułka tarta (1 płaska łyżka 14g)
- Oliwa z oliwek (1 łyżeczka 5ml)
Przygotowanie
- Przygotuj bulion warzywny.
- Kotlety moczymy przez 10 minut w wywarze/bulionie warzywnym – dodajemy pieprz.
- Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie z oliwek na średnim ogniu do czasu zarumienienia z obu stron.
- Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Pesto mieszamy z makaronem.
Do smaku można dodać np. sos sriracha mayo, ale jest bardzo kaloryczny. Osobiście dodałam biały i czarny sezam. 💪
Autor: Amanda, Ambasador Kuchni z Pasją