Owoce pod owsianą kruszonką

Lato to idealna pora na spożywanie owoców w każdej postaci.  Ja proponuję smaczne owoce pod kruszonką!

Składniki

  • 500 g świeżych owoców (np. jabłka, borówki, maliny, porzeczki, poziomki),
  • 6 łyżek miodu,
  • 400 g płatków owsianych,
  • 20 g soku z cytryny,
  • 50 g masła,
Owoce pod owsianą kruszonką

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 200°C. Wszystkie owoce oczyścić, pozbyć szypułek.
  2. Owoce ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać 3 łyżki miodu.
  3. Płatki owsiane, miód, sok z cytryny i masło krótko zmiksować w blenderze.
  4. Powstałą kruszonkę ułożyć na owocach.
  5. Piec przez 25 min do uzyskania złotego koloru.
Autor: Magda, Ambasador Zdrowych Nawyków Żywieniowych
© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone