Kotleciki podawaj z sałatką lub bukietem warzyw.
Składniki
- 100 g kasza jaglana 100 ml (można ugotować więcej przyda się na kolację)
- 200 g dyni 20 g
- oliwa extra virgin
- 150 g szpinaku 150g
- 15 g cebula 15g1
- ząbek czosnku
- 1 jajko
- 20 g bułka tarta
- 30 g oleju rzepakowego
- przyprawy: sól, pieprz, curry
Przygotowanie
- Kaszę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, wystudź i przełóż do miski.
- Dynię, cebulę i czosnek zetrzyj na tarce, podsmaż na oliwie, dopraw solą, pieprzem i curry.
- Dodaj szpinak.
- Warzywa wymieszaj z kaszą, dodaj jajko i bułkę tarta.
- Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
- Uformuj kotleciki.
- Smaż na oleju (3,5 min jedna strona)
Autor: Magda, Schiever Polska